top of page
Palmaz Vineyards

Julio & Amalia Palmaz
Coombsville, Napa valley

Julio en Amalia Palmaz hebben Palmaz Vineyards opgericht om een ​​droom te verwezenlijken. 

De droom begon vele jaren geleden toen Amalia en Julio voor het eerst vanuit Argentinië naar Californië verhuisden en verliefd werden op de charme en buitengewone wijnen van de Napa Valley.

Amalia en Julio kwamen in 1978 naar Californië om de postdoctorale opleiding van julio aan de Universiteit van Californië in Davis te voltooien. Tijdens zijn studies ontwikkelde Julio Palmaz het idee voor een revolutionair medisch hulpmiddel namelijk de intravasculaire stent.

In hun vrije tijd bezochten Julio en Amalia regelmatig Napa Valley en ze werden verliefd op Napa's ongelooflijke wijnen, vooral de Cabernets. Julio en Amalia hadden het visioen ooit een eigen wijngaard te bezitten!

Het visioen begon vorm te krijgen toen Amalia hoorde van een verlaten wijngaard aan de voet van Mount George in het oosten van Napa. 

Ze kochten het domein en begonnen in 1997 te restaureren.

Samen met hun kinderen Florencia en Christian heeft de familie Palmaz een opmerkelijke wijnmakerij gebouwd in het hart van de regio Coombsville.

Hier hebben ze de historische oude wijngaard en het landgoed van Hagen nieuw leven ingeblazen samen met het ontwerp en de architectuur van hun 15 verdiepingen tellende ondergrondse wijnmakerij waar de wijnen uitsluitend met zwaartekracht gemaakt worden. Op geen enkel moment worden de wijnen verpompt zodat de elegantie en de charmes van de hier geproduceerde wijnen perfect tot hun recht komen.

Het domein produceert jaarlijks ongeveer 22000 flessen wijn.

Love the land, Know the grape and make wine that

donors both! 

Palmaz Vineyards - Excellence Through Innovation
Video afspelen
bottom of page